BUDDY MARTINE

Mijn naam is Martine en ik ben lid van het Buddy Support Team van Stichting Melanoom.
Ik ben 59 jaar jong en alleenstaande moeder van een dochter van 24 en een zoon van 21, die beide speciale zorg kinderen zijn.

Hoe ben je in contact gekomen met Stichting Melanoom?

In 2013 kreeg ik de diagnose melanoom, na het wegsnijden van een moedervlek. In 2016 kreeg ik helaas uitzaaiingen, stadium 4 en dankzij immunotherapie ben ik inmiddels 4 jaar tumorvrij/stabiel. Na het krijgen van de uitzaaiingen ben ik een beetje gaan googlen en al gauw kwam ik op de site van de Stichting Melanoom terecht en heb wat meegelezen op het forum. Omdat ik zelf op Facebook zit ben ik via de zoekfunctie terecht gekomen bij de stichting en de lotgenotengroep.

Waarom wil je buddy zijn?
Ik denk en weet bijna zeker dat er aan ervaringsdeskundigheid een behoefte is. Je omgeving bedoelt het goed met je maar alleen een lotgenoot kan pas begrijpen wat je doormaakt. Men zegt; het is toch weggesneden, je ziet er toch goed uit? Omdat ik kinderen heb met speciale zorg kwam de diagnose keihard binnen. met name omdat ze erg van mij afhankelijk zijn. Wat als...Ik had graag mijn verhaal toentertijd willen delen met een lotgenoot, ik denk echt dat die het verschil kan maken met hoe je ermee omgaat en je tot steun kan zijn met wat er op je pad komt.

Wat hoop je te bereiken als buddy voor een lotgenoot?
Mijn doel is om er te zijn voor iemand die dat op dat moment heel hard nodig heeft. Al is er maar een lotgenoot die ik weer een beetje het gevoel kan geven dat je op wat voor een manier dan ook weer je weg zult vinden zou dat al mooi zijn, maar natuurlijk hoop ik meerdere lotgenoten te kunnen helpen.

Heb je behoefte aan een buddy? Neem dan contact met ons op via:

het contactformulier op onze website.

Je kunt ons ook bellen of mailen:
hulplijn@stichtingmelanoom.nl

We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

We streven ernaar binnen 12 uur het eerste contact met jou te leggen.