Melanoom infodag 2019


Op zaterdag 6 april 2019 is het zo ver: dan organiseren wij in Utrecht de jaarlijkse Melanoom Infodag. Dé dag waarop je meer informatie kan inwinnen over de laatste behandelingen en in contact komt met andere melanoompatiënten. Iedereen is welkom: mensen met melanoom, ex-patiënten, naasten en mensen van betrokken organisaties.

Dagvoorzitter dr. Arjan van Dijk (RIVM)

Programma

9.30 - 10.00 uur Ontvangst met koffie of thee

Plenair 10.05 uur Welkomstwoord door Koen van Elst, bestuursvoorzitter 10.15 uur Korte presentatie van het M(eye) Buddy project door Jacqueline Franken (Voor vervolg presentaties over oogmelanoom, zie hieronder)

Presentaties melanoom

10.35 - 11.25 uur Paneldiscussie deel 1 over melanoom stadium III, gespreksleider: Koen van Elst, bestuursvoorzitter dr. Lukas Been (UMCG, oncologisch chirurg) dr. Karijn Suijkerbuijk (UMC Utrecht, medisch oncoloog) dr. Astrid van der Veldt (Erasmus MC, medisch oncoloog) dr. Alexander van Akkooi (AvL, oncologisch chirurg)

11.25 - 11.45 uur Pauze

11.45 - 12.30 uur Paneldiscussie deel 2 over melanoom stadium IV Gespreksleider: Koen van Elst, bestuursvoorzitter dr. Lukas Been (UMCG, oncologisch chirurg) dr. Karijn Suijkerbuijk (UMC Utrecht, medisch oncoloog) dr. Astrid van der Veldt (Erasmus MC, medisch oncoloog) dr. Alexander van Akkooi (AvL, oncologisch chirurg)

Presentaties oogmelanoom

10.30 -12.30 uur gespreksleider Babette van der Marel, projectgroep oogmelanoom 10.30 uur Opening door Dick Plomp, bestuurslid oogmelanoom 10.35 uur 'Oogmelanoom algemeen' door drs. Marina Marinkovic, oogarts LUMC 11.20 uur 'Anatomie van het oog' door Martina Rooijakkers, bestuurssecretaris/projectgroep oogmelanoom 12.05 uur lotgenotencontact

Plenair

12.30 - 13.30 uur lunch

Middag programma melanoom

13.45 - 14.30 uur Parallelsessies - Huidmelanoom stadium I en II door drs. Mary-Ann el Sharouni (UMC Utrecht, dermatoloog) - Huidmelanoom stadium III en (neo)adjuvante therapieën door dr. Alexander van Akkooi, (AvL, oncologisch chirurg) - Huidmelanoom stadium IV, de laatste stand van de wetenschap rondom behandelingen en onderzoeken door dr. Karijn Suijkerbuijk (UMC Utrecht, medisch oncoloog)

14.30 uur korte pauze

14.45 - 15.30 uur Parallelsessies - ‘Kanker en Werk’ door Isabelle Lebrocquy van Opuce (ESMO Patient Advocate) - ‘Clinical trials bij melanoom - hoe vind ik een klinische studie of experimentele behandeling?’ door Koen van Elst, bestuursvoorzitter - ‘Psychosociale zorg’ door Francine Eskens (Amsterdam UMC) - 'Samen bereiken we meer' - Hoe kun jij bijdragen aan onze missie: meer awareness, genezing en minder melanoom? door Masja Ros van Stichting Melanoom en Renske Noordhuis en Bibi Hinrichs van DoSupport

15.30 uur afsluiting met drankje

Middagprogramma oogmelanoom 13.45 - 16.00 uur - 'Liquid biopsie, waar staan we nu?' door dr. Emine Killic, oogheelkundig oncoloog Erasmus MC - 'UMCURE 2020' update & lichaamseigen afweer bij oogmelanoompatiënten en therapiemogelijkheden door Pieter van der Velden afdeling Oogheelkunde LUMC -'Protonentherapie in Nederland door Bianca Kraan, Holland PTC

16.00 uur afsluiting met drankje

Lokatie: Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4-6 3526 KV Utrecht (vanaf Utrecht Centraal, Jaarbeurszijde, te bereiken met buslijn 74, 77, en 495; reistijd ca 8 minuten)

Aanmelding

De entree gratis (inschrijven verplicht). Inschrijving via: online formulier

BELANGRIJK NIEUWS