top of page

Nieuws

Behandelmogelijkheden uitgezaaid oogmelanoom



“Ik heb een oogmelanoom met uitzaaiing. Zijn er in 2024 nieuwe behandelingen bij gekomen voor mij?” Op die vraag krijg je antwoord op de Melanoom Infodag, zaterdag 6 april.


Stichting Melanoom heeft ook dit jaar 20 topspecialisten uitgenodigd om de nieuwste inzichten met je te delen over oog- en huidmelanoom. Een van deze experts is dr. Ellen Kapiteijn, internist-oncoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij geldt als een van dé specialisten op het gebied van oogmelanoom.

Dr. Kapiteijn zal vertellen wat op dit moment de behandelmogelijkheden zijn voor uitgezaaid oogmelanoom. Zij vertelt bijvoorbeeld over de immunotherapie tebentafusp, die alleen geschikt is voor mensen met een HLA-A2 positieve bloedgroep. Ook hoor je over leverbehandelingen zoals percutane leverperfusie. Verder vertelt dr. Kapiteijn over de onderzoeken die op dit moment lopen, onder andere naar immuuntherapieën.


Dr. Ellen Kapiteijn behandelt voornamelijk patiënten met gevorderd melanoom, en in het bijzonder uitgezaaid oogmelanoom. Daarnaast is ze hoofdonderzoeker voor verschillende klinische studies van (oog)melanoom.


Je hebt ongetwijfeld veel vragen nu je te maken hebt met een oogmelanoom. Daarom is de Melanoom Infodag zo waardevol. Informatie geeft helderheid en houvast. Bovendien ontmoet je mensen die net als jij oogmelanoom hebben en weten wat je doormaakt. Zien we jou ook?

Datum: zaterdag 6 april 2024

Locatie: Van der Valk Hotel, Utrecht



Comments


bottom of page