top of page

Nieuws

Chirurgische behandeling van het melanoom“Ik heb melanoom gehad en het is weggehaald. Hoe bepalen artsen of dit genoeg is, of dat bijvoorbeeld ook immuuntherapie nodig is?” Op die vraag krijg je antwoord op de Melanoom Infodag, zaterdag 6 april.


Stichting Melanoom heeft net als vorig jaar zo’n 20 medisch specialisten uitgenodigd om de nieuwste inzichten met je te delen. Een van hen is dr. Anke Kuijpers. Zij werkt in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam als oncologisch chirurg met als aandachtsgebied melanoom, andere huidkankers en sarcomen.


Dr. Kuijpers vertelt: ‘Bij de behandeling van het melanoom staat een operatie bijna nooit op zichzelf. Vaak vindt een operatie plaats in combinatie met een andere behandeling, zoals immuuntherapie. Daarom is het belangrijk om goed te weten waarom een operatie nodig is.’


Daar gaat dr. Kuijpers uitgebreid op in. Ook bespreekt ze wat er voor alternatieven zijn voor een operatie, en wat voor soort operaties er mogelijk zijn bij een melanoom: ‘Chirurgische behandeling van het melanoom kan variëren van een kleine operatie om het melanoom ruimer weg te halen tot grote operaties waarbij hele lymfeklierstations worden verwijderd.’ Dr. Kuijpers vertelt je meer over al deze operatiemogelijkheden.


Kortom: noteer 6 april in je agenda en kom naar de Melanoom Infodag. Je hebt ongetwijfeld veel vragen nu je te maken hebt met melanoom. Daarom is deze dag zo waardevol. Informatie geeft helderheid en houvast. Bovendien ontmoet je mensen die net als jij melanoom hebben en weten wat je doormaakt. Zien we jou ook, op 6 april?


Datum: zaterdag 6 april 2024

Locatie: Van der Valk Hotel, Utrecht


Je kunt hier hele programma bekijken en direct gratis kaarten bestellen:
Comments


bottom of page