top of page

Nieuws

Liquid biopsy oogmelanoom“Ik ben voor mijn oogmelanoom bestraald. Hoe weten de artsen nou wat de kansen op uitzaaiingen zijn, zonder dat er tumorweefsel uit mijn oog is gehaald?” Op die vraag gaat dr. Kilic in tijdens de Melanoom Infodag, zaterdag 6 april.


Stichting Melanoom heeft net als vorig jaar zo’n 20 topspecialisten uitgenodigd om de nieuwste inzichten met je te delen. Een van hen is Dr. Emine Kilic, oncologisch oogarts in het Erasmus MC in Rotterdam.

Dr. Kilic vertelt over onderzoek naar het bepalen van het risico op uitzaaiingen via het bloed: ‘Met nieuwe ontwikkelingen, waarbij we naar allerlei factoren in het bloed kijken, is het mogelijk om al op het moment van de diagnose het risico op uitzaaiingen te bepalen. Er wordt onder andere gekeken naar in het bloed circulerend tumor DNA en tumorcellen.’

Dr. Kilic: ‘Tijdens deze presentatie geef ik een overzicht van deze mogelijk veelbelovende technieken. Ik laat ook zien hoe ver de ontwikkelingen op dit moment zijn.’

Kortom: noteer 6 april in je agenda en kom naar de Melanoom Infodag. Je hebt ongetwijfeld veel vragen nu je te maken hebt met een oogmelanoom. Daarom is deze dag zo waardevol. Informatie geeft helderheid en houvast. Bovendien ontmoet je mensen die net als jij oog- of huidmelanoom hebben en weten wat je doormaakt. Zien we jou ook, op 6 april?

Datum: zaterdag 6 april 2024

Locatie: Van der Valk Hotel, Utrecht

Je kunt het volledige programma bekijken en direct kaarten bestellen via:Comentários


bottom of page