top of page

Nieuws

Nieuwe informatie over schone lei-regeling ex-kankerpatiënt op nfk.nlVanaf vandaag staat alle informatie over de schone lei-regeling op nfk.nl. Deze regeling gaat per 1 januari 2021 in. Vanaf dan hoeven ex-kankerpatiënten die tien jaar kankervrij zijn bij de aanvraag van een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering niet meer te melden dat ze kanker hebben gehad.


Voor mensen die bij de diagnose jonger dan 21 jaar waren, gaat een termijn van vijf jaar gelden. Daarnaast geldt er voor een aantal kankersoorten een kortere termijn dan tien jaar. Deze diagnoses zijn opgenomen in een termijnentabel. Je vindt hier ook een aantal veelgestelde vragen , zoals ‘Hoe weet ik of ik onder de regeling val?’ en ‘Ik heb erfelijke aanleg voor kanker, val ik onder deze regeling?’. Daarnaast zijn we via het Meldpunt Overlijdensrisico- en uitvaartverzekering benieuwd naar jouw ervaringen rondom het aanvragen van een dergelijke verzekering.

Naast de informatie over de regeling, zijn ook de pagina’s met algemene tips en veelgestelde vragen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering als je kanker hebt (gehad) geüpdatet.


Lees hier al onze informatie over kanker en verzekeren Schone lei-beleid ex-kankerpatiënt per 1 januari 2021 van kracht Lees hier ons nieuwsbericht uit november 2020 Ex-kankerpatiënt kan straks met ‘schone lei’ verzekering afsluiten Lees hier ons nieuwsbericht uit december 2019

Comments


bottom of page