top of page

Nieuws

Online campagne oncologie


In de landelijke online campagne 'Oncologie' die Mediaplanet op 28 juni lanceerde vertelt Fleur openhartig over haar diagnose uitgezaaid melanoom, waar zij als jonge moeder op AYA-leeftijd mee te maken kreeg.


Een moedervlek te oppervlakkig verwijderd Fleur vertelt over haar strijd.

Fleur kreeg vier jaar geleden de diagnose melanoom. Jaren daarvoor liet ze een moedervlek verwijderen, alleen was dit te oppervlakkig gedaan. Er volgde een intensief behandeltraject, maar ze was gefixeerd op beter worden. Hoe zag de weg naar de diagnose er voor jou uit?


“Op een dag voelde ik plots een knobbeltje in m’n linker oksel en maakte ik een afspraak bij mijn huisarts. De letterlijke woorden van de huisarts waren: “Het is in elk geval geen kanker, want het zit los en voelt zacht aan.” Toch vroeg ik om een verwijzing naar het ziekenhuis, ik vertrouwde het niet. Een maand later hebben ze in het ziekenhuis op mijn verzoek toen een echo en een punctie gedaan. Een uur later volgde de uitslag. Het was 11 april 2018, die datum vergeet ik nooit meer. Ze zeiden: ‘Fleur, dit is foute boel…We hebben een zeer kwaadaardige uitzaaiing in je lymfeklieren gevonden en gaan uitzoeken waar die vandaan komt.’”

Lees het hele verhaal op Planet Health


Opmerkingen


bottom of page