top of page

Nieuws

Radiotherapie bij oogmelanoom“Ik hoor dat er verschillende vormen van bestraling zijn voor mijn oogmelanoom, brachytherapie en protonenbestraling. Wat is het verschil?” Op die vraag gaat prof. dr. Coen Rasch in tijdens de Melanoom Infodag, zaterdag 6 april.


Stichting Melanoom heeft net als vorig jaar zo’n 20 topspecialisten uitgenodigd om hun kennis met je te delen. Een van deze experts is prof. dr. Rasch, hoogleraar afdelingshoofd in het @Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij vertelt je meer over de plaats van radiotherapie (bestralen) in de behandeling van het oogmelanoom.


Prof. dr. Rasch vertelt: ‘De dikte van de tumoren is erg belangrijk. Brachytherapie kan bij tumoren tot 7 millimeter dik. Voor dikkere tumoren is brachytherapie niet geschikt en kun je bestralen met protonen. Er worden per jaar ongeveer 55 patiënten behandeld met protonen in Nederland. Kan ook protonenbestraling niet, of wil de patiënt deze behandeling niet, dan kan het oog geopereerd worden. Het oog wordt dan vervangen door een oogprothese.’


Prof. dr. Rasch is hoogleraar afdelingshoofd in het LUMC en het Reinier de Graaf ziekenhuis. Ook is hij voorzitter van de tumorwerkgroep oogmelanomen in het HollandPTC, het protonencentrum. Bovendien is hij hoogleraar aan de TU Delft bij de toegepaste natuurwetenschappen. Hij richt zich op het ontwikkelen en toepassen van moderne technieken, waarover hij vooral in Europa en Azië cursussen geeft.


Kortom: noteer 6 april in je agenda en kom naar de Melanoom Infodag. Je hebt ongetwijfeld veel vragen over jouw oogmelanoom. Daarom is deze dag zo waardevol. Informatie geeft helderheid en houvast. Bovendien ontmoet je mensen die net als jij oog- of huidmelanoom hebben en weten wat je doormaakt. Zien we jou ook, op 6 april?


Datum: zaterdag 6 april 2024

Locatie: Van der Valk Hotel, Utrecht

Bekijk hier het volledige programma en bestel je kaarten:Commentaires


bottom of page