top of page

Nieuws

Stichting Melanoom en LifeSocks creëren samen meer bewustzijn rondom melanomen


Stichting Melanoom en LifeSocks gaan samen de strijd aan tegen melanoom. Via de verkoop van LifeSocks willen wij zoveel mogelijk mensen bereiken en inlichten over wat melanomen zijn en hoe je deze kunt herkennen. Want hoe eerder een melanoom wordt ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Om deze missie te laten slagen, kan Stichting Melanoom alle hulp gebruiken: vandaar de samenwerking met LifeSocks!


Stichting Melanoom is er voor mensen met een (oog)melanoom en hun omgeving. Door het bieden van informatie en geven van voorlichting, het samenbrengen van lotgenoten en het stimuleren van meer medisch onderzoek. Onze missie is: meer genezing, minder melanoom! Om dit doel te kunnen bereiken, is de samenwerking aangegaan met LifeSocks.


LifeSocks is het sokkenmerk dat zich inzet voor de maatschappij. Alle sokken worden ontworpen voor een goed doel en 10% van het aankoopbedrag gaat naar dit doel. Voor Stichting melanoom is een sok met ogen ontworpen. Dit verwijst enerzijds naar het belang van goed kijken. Hoe eerder een melanoom namelijk wordt opgemerkt, hoe groter de kans op genezing. Het herkennen van een melanoom kan dus letterlijk levens redden. Daarom: check jezelf en check elkaar! Anderzijds is het ontwerp van de sok een verwijzing naar het relatief onbekende oogmelanoom, dat zo onder de aandacht wordt gebracht.


Oprichter van LifeSocks, Bart Koomen, wil graag bijdragen aan het creëren van meer bewustzijn rondom melanomen - mede om persoonlijke redenen: ‘Ik ben mijn vader verloren aan een oogmelanoom en ons gezin is al die tijd goed bijgestaan door Stichting Melanoom. Voor hen wil ik graag iets terugdoen, en door dit onderwerp onder de aandacht te brengen hoop ik ook dat anderen er op tijd bij kunnen zijn.’


Steun Stichting Melanoom met haar missie door jouw paar Stichting Melanoom Eyeleen LifeSocks bestellen via: www.lifesocks.nl

Comments


bottom of page