top of page

Nieuws

Verschil tussen uvea melanoom, iris en vaatvlies“Ik heb oogmelanoom en ik heb behoefte aan helderheid over mijn ziekte. Hoe kom ik daar achter?” Dat snappen we heel goed. Daarom nodigen we je uit voor de Melanoom Infodag op zaterdag 6 april.


Ook dit jaar komen zo’n 20 topspecialisten de nieuwste inzichten met je delen over oog- en huidmelanoom. Een van deze experts is dr. Natasha van Poppelen van het Erasmus MC die vorig jaar promoveerde op het oogmelanoom.


Dr. Van Poppelen komt vertellen over de verschillen tussen melanoom in de iris en achter het vaatvlies:


“Er zit een verschil in de eigenschappen van het melanoom afhankelijk van de plaats waar deze in het oog ontstaat. Een van de structuren die aangedaan kan zijn is de choroidea, oftewel het vaatvlies.'


Het vaatvlies gaat aan de voorkant van het oog over in de iris (regenboogvlies), vertelt dr. Van Poppelen: “Als de tumor daar ontstaat is de prognose voor patiënten over het algemeen beter dan wanneer deze aan de achterkant van het vaatvlies ontstaat. Dit hangt samen met de DNA-afwijkingen die de tumor veroorzaken.”


Kortom: heb je vragen over de verschillende vormen van melanoom in het oog en mogelijke behandelingen, kom dan zeker naar de Melanoom Infodag. Informatie geeft helderheid en houvast. Bovendien ontmoet je mensen die net als jij oogmelanoom hebben en weten wat je doormaakt. Zien we jou ook, op 6 april?


Datum: zaterdag 6 april 2024

Locatie: Van der Valk Hotel, Utrecht


Kijk voor het volledige programma en aanmelding op:Comments


bottom of page