top of page

Nieuws

Wie heeft kans op uitzaaiingen?“Hoe wordt bepaald welke melanoompatiënt kans heeft op uitzaaiingen?” Daar wordt op dit moment een interessant onderzoek naar gedaan. Je hoort er alles over op de Melanoom Infodag, zaterdag 6 april.


Stichting Melanoom heeft net als vorig jaar zo’n 20 topspecialisten uitgenodigd om de nieuwste inzichten met je te delen. Een van hen is Dr. Loes Hollestein, klinisch epidemioloog in het Erasmus MC in Rotterdam.


Het doel van haar onderzoek is om al bij de eerste diagnose te kunnen bepalen of patiënten een hoog risico hebben op uitzaaiingen. Dat helpt niet alleen om de juiste mensen verder te behandelen, het draagt ook bij aan de kwaliteit van leven van patiënten met een laag risico. Dr. Hollestein: ‘Patiënten hebben vaak veel angst. Gepersonaliseerde informatie over een goede prognose kan dit voorkomen.’


Dr. Hollestein is klinisch epidemioloog en biomedisch onderzoeker. Zij combineert landelijke databanken en routinematig verzamelde informatie over gezondheidszorg met de expertise van haar collega’s op verschillende klinische afdelingen. Ook zet Dr. Hollestein kunstmatige intelligentie (ook wel bekend als AI, artificial intelligence) in om al deze informatie te analyseren.


Kortom: noteer 6 april in je agenda en kom naar de Melanoom Infodag. Je hebt ongetwijfeld veel vragen nu je te maken hebt met een melanoom. Daarom is deze dag zo waardevol. Informatie geeft helderheid en houvast. Bovendien ontmoet je mensen die net als jij melanoom hebben en weten wat je doormaakt. Zien we jou ook, op 6 april?


Datum: zaterdag 6 april 2024

Locatie: Van der Valk Hotel, Utrecht


Je kunt hier hele programma bekijken en direct gratis kaarten bestellen:コメント


bottom of page