top of page
Buddy

Ronald

Ronald

BUDDY RONALD


Mijn naam is Ronald, ik ben 43 jaar en trotse papa van drie zonen en ik ben lid van het Buddy Support Team van Stichting Melanoom.


Hoe ben je in contact gekomen met Stichting Melanoom?

In februari 2018 is bij mij een melanoom op mijn linkerschouder ontdekt. Het melanoom bleek een breslow-dikte te hebben van 1,4 mm en werd operatief verwijderd samen met vier lymfeklieren in de oksel die na onderzoek ook besmet bleken. Hiermee leek de kous af, echter na de controlescan 4 maanden later bleek mijn hele oksel vol te zitten met uitzaaiingen. Al vrij snel daarna ben ik op zoek gegaan naar informatie en heb ik de melanoom lotgenoten groep op Facebook gevonden en zo ook Stichting Melanoom.


Vanwege de grootte van de tumor kon ik niet geopereerd worden en ik moest aan de braf/mek-remmers. Deze medicijnen hebben ervoor gezorgd dat de tumor dusdanig kleiner werd dat er alsnog een okselklierdissectie plaats kon vinden. Helaas bleek na drie maanden dat er toch nog een uitzaaiing zat in mijn borst. Ook hiervoor werd een operatie gepland maar voordat deze plaats kon vinden kreeg ik tweemaal kort achter elkaar een heftige epileptische aanval. Waar we bang voor waren werd realiteit: twee hersentumoren. Levensverwachting: levensrekkend of zelfs mijn laatste levensjaar. Onze wereld stond op z'n kop met onze drie zonen (2007, 2009 en onze laatste telg 2018). Bestralen en immunotherapie werd het behandelplan.​


Waarom wil je buddy zijn?

Het is een fijn platform om vragen te kunnen stellen maar ook om je gevoelens te delen met "melahomies"', we zijn er voor elkaar. Voor mij reden om een buddy te willen zijn. Het helpen en ondersteunen van lotgenoten. Ik hoop iets toe te kunnen voegen voor lotgenoten. Als geen ander weet ik wat er allemaal op je af komt. In de beginfase maar ook daarna.


Wat hoop je te bereiken als buddy voor een lotgenoot?

Een luisterend oor is voor lotgenoten erg fijn. Zo heb ik dat ook ondervonden. Daarom wil ik mij ook graag inzetten om lotgenoten een luisterend oor te bieden en waar nodig adviezen te geven. Ons team van buddy's is weliswaar niet medisch onderlegd, maar wel met kennis. Een positieve mind-set is een must. Ik heb nu ruim twee jaar later stadium lV melanoom maar de ziekte is wel stabiel. Ondanks bijwerkingen door de immunotherapie leef ik nog. Zonder alle behandelingen was ik er, volgens de oncologen in het VUmc, nu zeker niet meer geweest. De oncologen durven zelfs over twee jaar voorzichtig van genezing te spreken als het stabiel blijft. Daar wil ik mensen dan ook bewust van maken. Hoe erg de situatie ook lijkt of is ... Blijf erin geloven!


Contact

Heb je behoefte aan een buddy? Neem dan contact met ons op via:

het contactformulier op deze website,

Je kunt ons ook bellen of mailen:

088 - 002 97 47

hulplijn@stichtingmelanoom.nl


We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.


We streven ernaar binnen 12 uur het eerste contact met jou te leggen.

Contact

Heb je behoefte aan een buddy? Neem dan contact met ons op via:

Je kunt ons ook bellen of mailen:

/

We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.
We streven ernaar binnen 12 uur het eerste contact met jou te leggen.​

Help je mee?

Word onderdeel van onze missie 'meer genezing, minder melanoom'

COLLECTE-BUS-hand.gif

Mijn Melanoom.

Ervaringsverhalen kunnen steun en herkenbaarheid bieden. 

Mijn-melanoom-temporary.png

Een luisterend oor. 

Kom in contact met een lotgenoot voor support of ervaringen. 

STMELANOOM_HANDJES.gif
bottom of page