top of page

Nieuws

Zorgen om verdachte moedervlek?


Heeft u zich afgelopen tijd zorgen gemaakt over een verdachte moedervlek? Heeft u in verband met het coronavirus geen huisarts of medisch specialist gezien die de vlek heeft onderzocht? Heeft u dit zelf ondervonden of kent u iemand waarop dit van toepassing is? Dan willen we u vragen een korte (anonieme) vragenlijst in te vullen.

Recentelijk is vastgesteld dat het aantal nieuwe diagnoses is gedaald, zo ook bij melanoom. Deze daling houdt zo goed als zeker verband met het coronavirus. Dit is opvallend omdat melanoom één van de weinige kankervormen is die in veel gevallen zichtbaar is voor het menselijk oog. Met name de vraag waarom de basiszorg bij huisarts en dermatoloog wordt ontweken, houdt velen bezig. Melanoom is de meest agressieve vorm van huidkanker die snel kan uitzaaien en uiteindelijk kan leiden tot de dood. Een tijdige diagnose is belangrijk.

Omdat er meerdere redenen kunnen zijn, zijn wij benieuwd of er een bepaalde trend te zien is. Bovendien kunnen eventuele uitkomsten van toekomstig nut zijn voor zorgverleners en beleidsmakers.

Vul deze enquête s.v.p in vóór 1 mei 2020:

Alvast hartelijk dank voor uw bereidheid.

bottom of page