top of page

Nieuws

Nederlandse editie van Faster Than Skincancer


Spot the Dot en Stichting Melanoom slaan de handen ineen en lanceren de Nederlandse editie van de Faster than Skincancer campagne (Engels voor: sneller dan huidkanker). De positieve en sportieve campagne benadrukt het belang van vroegtijdige opsporing van huidkanker, en focust daarbij op melanoom als zijnde de meest agressieve vorm van huidkanker. Uit recent onderzoek is gebleken dat het aantal melanoompatiënten met uitzaaiingen sterk is gestegen door uitgestelde zorg tijdens de coronapandemie. Bewustwording over het controleren van je eigen huid op verdachte plekjes is daarom essentieel. De eigentijdse, authentieke en artistieke campagne brengt deze belangrijke boodschap over en door te werken met twee Nederlandse en betrokken ambassadeurs, sluit de campagne goed aan bij de belevingswereld van de jongere doelgroep.


Nederlandse dermatoloog en Mohs’ chirurg dr. Göran van Rooijen, bekend van het tv-programma “Bad Skin Doctors” op TLC en melanoompatiënte Raquel Hulzebos zijn de gezichten van de campagne.

Göran van Rooijen: “Ik zie elke dag de schade van de zon op de huid van mijn patiënten. Natuurlijk willen mensen genieten van de zon en vitamine D-aanmaak stimuleren, maar er moet meer bewustwording komen over de risico’s van de zon en hoe je je eigen huid kan controleren. In de strijd tegen huidkanker is vroege opsporing en behandeling van groot belang. Ga bij twijfel over een plekje op je huid dan ook altijd naar de huisarts of de dermatoloog zodat we er op tijd bij zijn in het geval het een melanoom is. ” Raquel Hulzebos: "Vroeger dacht ik dat het belangrijk was om altijd een zongebruinde huid te hebben en ging ik vaak onder de zonnebank. Op m'n 29e kreeg ik de diagnose melanoom en toen ik acht maanden later te horen kreeg dat ik ook uitzaaiingen had realiseerde ik me pas hoe serieus de situatie was." Raquel hoopt dat door het delen van haar verhaal meer mensen bewust worden van het feit dat je al op jonge leeftijd schade door UV-straling kunt oplopen.

Meer informatie over de campagne 'Faster Than Skincancer': fasterthanskincancer.org

留言


bottom of page